Gastouder 

Als gastouder vang ik de kinderen op in uw eigen huis. Met deze vorm van opvang krijgt uw kind de aandacht en de vorm van aandacht, die het van u thuis ook van u zou ontvangen. Veelal is dit het gemakkelijkst als u twee of meerdere kinderen heeft.

Opvang door een gastouder is wezenlijk anders dan opvang in een kinderdagverblijf. De opvang vindt plaats bij u thuis. Gastouderopvang is een zeer flexibele en persoonlijke vorm van opvang. In overleg met mij kunt u bepalen op welke tijdstippen uw kinderen worden opgevangen. Dit mogen meerdere kinderen zijn tussen de leeftijd van 0 en 13 jaar. Omdat ik als gastouder bij een erkend gastouderbureau ben aangesloten is de kwaliteit van de opvang gewaarborgd en zijn de kosten (gedeeltelijk) aftrekbaar.

 

6 redenen om voor mij als gastouder te kiezen 

1. Vertrouwde omgeving en meer aandacht 

Een voordeel van gastouderopvang in uw eigen huis. Uw kinderen worden dan opgevangen in hun vertrouwde huiselijke omgeving. Dit is rustiger voor uw kind en bovendien kan ik uw kinderen meer aandacht geven.

2. Altijd hetzelfde gezicht 

Als u kiest voor gastouderopvang, verzekert u uw kind ervan dat er altijd een vertrouwd gezicht is op de momenten dat u er zelf niet bent. Op een crèche zijn er vaak verschillende leidsters.

3. Flexibele opvang

Vaak kunt u met mij als gastouder flexibele afspraken maken over de opvang. Bij een crèche of kinderdagverblijf bent u gebonden aan de openingstijden. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld onregelmatig werkt of onverwacht moet overwerken. Maar zeker ook als een van uw kinderen ziek is.

4. Eigen programma

Samen stellen wij een zorg programma op. Hierin bepalen we wat de kinderen wel of niet mogen doen. Wanneer en wat er wordt gegeten, Wanneer mag er TV worden gekeken. De regels die u in huis heeft gesteld gaan gewoon door.

5. Onafhankelijk bureau 

Als gastouder ben ik ingeschreven in een onafhankelijk gastouderbureau. Zo heeft u altijd een gastouderbureau als tussenpersoon. Dit heeft voordelen: het bureau heeft zich aan scherpe regelgeving te houden en ziet toe op de goede opvang. U heeft een goed aanspreekpunt dat altijd kan bemiddelen

6. Overige werkzaamheden

Naast kinderopvang is er vaak nog ruimte om enkele huishoudelijke taken over te nemen of het voorbereiden van het eten. Zo komt u na een drukke werkdag rustiger thuis

 

 

Kosten

Als gastouder aan huis vraag ik een vast uurtarief wat niet afhankelijk is van het aantal kinderen (tot een maximum van 5). Dit tarief is wel afhankelijk van de verwachte uren inzet en overige werkzaamheden. Voor nadere details kunt u contact met mij opnemen.

De overheidsbijdrage voor de kosten van kinderopvang kunt u terugvinden op onderstaande link:

Overheidsbijdrage gastouder

Leges

Per gemeente zijn de leges voor gastouderopvang verschillend. Bekijk hier het overzicht voor de leges die in uw gemeente worden berekend.

Overzicht leges per gemeente.

 

 

 

Neem vrijblijvend contact met mij op

 

 

 

 

 Klik hier voor contact.Opbellen
E-mail
Info